Systeembeheer

Bent u zo’n do-it yourself ondernemer die graag alles in eigen hand heeft? U bent in staat om zelf Mac’s en printers te installeren, software te installeren en de meest voorkomende problemen op te lossen. Als u dat leuk vind is daar niks mis mee. En als u er tijd voor heeft is het waarschijnlijk ook het voordeligst voor u.

Maar als het u afhoudt van uw eigenlijk werk waarmee u geld moet verdienen, kan het ook een dure oplossing zijn. Bovendien kunt u tegen problemen aanlopen die niet zo eenvoudig zelf op te lossen zijn. Die u toch net boven de pet gaan. Dan kan u dat veel geld kosten, want los van de tijd die u hieraan besteed kunnen problemen met uw Mac uw business verstoren. Yormac heeft een jarenlange ervaring in de IT en kan U helpen met dergelijke problemen.

Voor het oplossen van problemen op uw Mac kan gebruik gemaakt worden van remote control. Onder andere met behulp van Teamviewer waarmee eenvoudig uw Mac op afstand kan worden overgenomen. Dit gaat bijzonder gemakkelijk en snel. Het bespaart tijd en reiskosten en het is veilig en zeer betrouwbaar

Troubleshooting:
Loopt uw Mac regelmatig vast of reageren programma’s ‘stroperig’
Krijgt u na het opstarten een zwart scherm met een knipperend Mac gezichtje
Wil uw mac niet meer opstarten of krijgt u het bovenstaande scherm’ Tijdens het opstarten?
Hoort u tijdens het opstarten het geluid van brekend glas
Direct na het opstarten van uw Mac gaat deze vanzelf weer uit.
Is uw Mac na een update of upgrade niet meer de “oude”?
Crashen programma’s tijdens het gebruik?
krijgt u tijdens de opstart een wit scherm met de tekst “Welcome to Open Firmware…………”
Uw mac start op met alleen zwart of blauw scherm
Uw mac start op met een vraagteken
De harde schijf maakt een tikkend of piepend geluid
Is uw draadloze netwerk na een Leopard (OS X 10.5) upgrade zeer langzaam geworden?
Of vindt U het systeembeheer gewoon te tijdrovend of ingewikkeld en houdt U zich liever bezig met uw eigen werkzaamheden.

Beveiliging:
Heeft Uw Internetprovider U afgesloten omdat er misbruik is gemaakt van uw Internetverbinding
Krijgt u tijdens het surfen zeer regelmatig nepsites van eBay, PayPal en banken te zien
Ontvang u zeer veel spam
Heeft Uw Antivirus programma onbekende programma’s gevonden, maar kan deze niet verwijderen?
Het is mogelijk dat bovenstaande scenario’s te maken hebben met een ongewenst programma (of meerdere) op de mac

Ongewenste programma’s:
Er zijn verschillende soorten virussen en bedreigingen die specifiek gericht zijn op Mac-computers, en de meest voorkomende zijn malware, phishing-aanvallen, adware, ransomeware, spyware. Hier zijn enkele recente en bekende voorbeelden van elk van deze types bedreigingen:

Malware:
Shlayer: een stuk malware dat zich voordoet als een Adobe Flash update. Eenmaal geïnstalleerd, kan het malware uw Mac beschadigen of gebruiken om spam te versturen.
MacDownloader: een stuk malware dat zich voordoet als een legitieme Mac-applicatie, maar in plaats daarvan gegevens van de gebruiker steelt.
MacRansom: een stuk malware dat Mac-gebruikers in gijzeling neemt door hun bestanden te versleutelen en hen te dwingen om een losgeld te betalen om de bestanden te ontgrendelen.
Phishing-aanvallen:
E-mails die zich voordoen als legitieme bank of creditcardmaatschappijen, die gebruikers aanzetten tot het verstrekken van persoonlijke informatie.
Websites die eruit zien als een legitieme website, zoals een bank of een winkel, en die gebruikers aanzetten tot het invoeren van hun persoonlijke informatie.
Adware:
VSearch: een stuk adware dat zich voordoet als een legitieme zoekmachine, maar in plaats daarvan gebruikers lastigvalt met ongewenste pop-ups en banners.
Conduit: een stuk adware dat zich voordoet als een legitieme tool voor het verbeteren van de surfervaring, maar in plaats daarvan gebruikers lastigvalt met ongewenste pop-ups en banners.
Ransomeware:
CryptoLocker is Ransomeware software dat specifiek gericht is op Mac-gebruikers. Eenmaal geïnstalleerd, versleutelt het malware de bestanden van de gebruiker en eist het losgeld voor het ontgrendelen van de bestanden.
KeyRaider: een stuk spyware dat zich richt op Mac-gebruikers die jailbroken iPhones gebruiken. De spyware kan toegang krijgen tot de persoonlijke informatie van de gebruiker, zoals creditcardgegevens en wachtwoorden, en deze informatie doorsturen naar een externe server.
Trojaans paard:
Een Trojaanse paard kan worden binnengehaald via sites die melden dat de gebruiker een nieuwe codec moet installeren. Eenmaal gedownload en geïnstalleerd wijzigt de malware de dns-instellingen, waardoor nepsites van eBay, PayPal en banken worden getoond. Zo hopen cybercriminelen vertrouwelijke gegevens te stelen en rekeningen kunnen leeghalen.

Social engineering:
Een kwaadaardige cyberaanval die eerder gericht is op mensen dan op technologieën, waarbij misleiding en manipulatietechnieken worden gebruikt om vertrouwelijke en gevoelige informatie te verkrijgen. Social engineering maakt gebruik van menselijke fouten of vertrouwen voor persoonlijk gewin en is een van de moeilijkst op te sporen vormen van fraude.

Bij social engineering-aanvallen wordt misbruik gemaakt van de vertrouwensbereidheid van nietsvermoedende mensen, waardoor zij het risico lopen onbewust gevoelige informatie aan aanvallers te verstrekken of malware op hun systemen te installeren. Deze aanvallen kunnen vele vormen aannemen, zoals phishing-e-mails, sms-berichten, schadelijke websites, telefoongesprekken of persoonlijke gesprekken.

Een veel voorkomende vorm van social engineering is phishing. Bij dit soort aanvallen stuurt de aanvaller e-mails met schadelijke links of bijlagen – meestal in de gedaante van een authentieke instelling zoals een bank of overheidsinstelling – in een poging het slachtoffer ertoe te verleiden op de link te klikken en persoonlijke informatie te verstrekken, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden. Deze gegevens worden vervolgens door de aanvaller gebruikt voor verdere kwaadaardige activiteiten, zoals toegang tot online accounts zonder toestemming.

Een ander voorbeeld is “lokken”, waarbij mensen worden verleid om op schadelijke links te klikken door iets aantrekkelijks aan te bieden, zoals gratis software of kortingsbonnen. Eenmaal geklikt kunnen deze links malware op hun computersystemen installeren om wachtwoorden en andere vertrouwelijke gegevens te stelen. Andere types zijn Pretexting (gebruik van valse identiteiten of verhalen), Tailgating (iemand volgen door een open deur met onveilige toegangscontroles), Fearmongering (gebruikers bedreigen met valse verhalen) en Quid Pro Quo (iets waardevols ruilen in ruil voor persoonlijke informatie).

Yormac heeft de expertise in huis om uw behoefte aan professioneel systeembeheer en onderhoud voor u te verzorgen. Samen met u bekijken wij vooraf wat de mogelijkheden zijn. Hierbij is het van belang een duidelijk beeld te hebben van uw wensen en behoeften. Bij Yormac bent u verzekerd van uitstekende dienstverlening voor een betaalbare prijs

Troubleshooting:
Loopt uw Mac regelmatig vast of reageren programma’s ‘stroperig’
Wil uw mac niet meer opstarten of krijgt u het bovenstaande scherm tijdens het opstarten?
Hoort u tijdens het opstarten een reperterend geluid
Direct na het opstarten van uw Mac gaat deze vanzelf weer uit.
Is uw Mac na een update of upgrade niet meer de “oude”?
Crashen programma’s tijdens het gebruik?
Uw mac start op met alleen zwart scherm
Uw mac start op met een vraagteken
De harde schijf maakt een tikkend of piepend geluid
Heeft U geen draadloze netwerk na een Ventura upgrade
Of vindt U het systeembeheer gewoon te tijdrovend of ingewikkeld en houdt U zich liever bezig met uw eigen werkzaamheden.

Yormac heeft de expertise in huis om uw behoefte aan professioneel systeembeheer en onderhoud voor u te verzorgen. Samen met u bekijken wij vooraf wat de mogelijkheden zijn. Hierbij is het van belang een duidelijk beeld te hebben van uw wensen en behoeften. Bij Yormac bent u verzekerd van uitstekende dienstverlening voor een betaalbare prijs